Vi var i DK i sidste uge. Særligt for at se den lille nye kusine, som jo har gjort mig til onkel. Det er da ganske stort. Nå, aftenen før vi kørte hjem igen slappede jeg lige af med lidt TV. Først et par afsnit af Klovn, hvilket som altid fik én til at krumme tæer, men underholdende er det jo. Dernæst blev jeg kortvarigt optaget af en dokumentarudsendelse om Danmarks bedst sikrede lukkede institution. Her boede en lang række kriminelle med mentale handikap. Ja, egentlig var de ikke dømt som kriminelle til trods for, at de havde begået kriminelle handlinger af meget forskellig og relativt voldsom art, men da deres intelligens/IQ for størstepartens vedkommende var under 70 faldt de under reglen om, at man ikke kan dømme dem. Men forvaring kan de så havne i, og det var så tilfældet. Det var ganske bemærkelsesværdigt, hvordan de mennesker på nogenlunde velformuleret vis kunne fortælle deres historie, mens de samtidig et eller andet sted afslørede manglende forståelse for alvoren af deres handlinger. Hvad der gjorde det endnu mere bemærkelsesværdigt, var TV2’s Zulu-ræs, der kørte på samme tid på netop TV2. Her var samlet mindst ligeså mange intelligensmæssigt underbemidlede mennesker, der så fik lov at smadre biler og campingvogne, hvorefter de så kunne kommentere løbene, deres konkurrenter og livet i almindelighed. Det var ikke ligefrem dybererækkende tanker. Særligt ikke fra den tidligere bokser Johnny Wahid Johansen – tidligere kendt som Johnny Bredahl. Ja, bare det at manden har ladet sig omdøbe til Wahid Johansen afslører da et kæmpe hul i de mentale evner. Man kan til tider undre sig over, hvordan enkelte individer af ringe intelligens havner i forvaring pga. af vold, mens andre skaber sig en karriere i bokseringen. Den store forskel er der jo ikke.

4 Thoughts on “Tosser på alle kanaler

 1. Vippedyr on 13. februar 2009 at 17:42 said:

  Det er da godt, at du tager det bedste med dig “hjem” fra Danmark, når du er på besøg. Ikke mindst fordi du jo til dagligt befinder dig i et land, der er fuldstændig kultur- og kønsløst … kan man overhovedet kalde Belgien et land?

 2. Krogager on 13. februar 2009 at 18:29 said:

  Hov hov. Ikke fornærme mit andet “hjem”. Dog skal jeg være den første til at indrømme, at det er et aldeles underligt og rodet land. Det slår snart Italien mht. frekvensen af nye regeringer.

 3. Vippedyr on 13. februar 2009 at 21:22 said:

  Ja, de har vist lidt svært ved at finde ud af, hvad de gerne selv vil være de belgiere. Jeg havde selv fornøjelsen af et besøg i Bruxelles for godt et år siden; hyggelig, men lidt kedelig by, MEN hold op hvor spiser man godt, MUMS. Nu er det jo også svært, når man hele tiden kan sammenligne det med bofællesskabet på Frederiksallé, det kan INTET sted jo leve op til, vel gamle bofælle?I øvrigt stort at du skal giftes, tillykke med det. Håber I får et dejligt bryllup.vh Jesper

 4. Krogager on 13. februar 2009 at 21:54 said:

  Kommer der ikke snart noget mere på det fantastiske domæne Vippedyr.com? Flotte billeder, men der må jo være potentiale til lidt mere 🙂

Post Navigation