Forfatter

Som det fremgår af min beskedne fremhævning af tidlige præstationer på skrivefronten, så ligger det lige til højre hånd at forfatte tekster af forskellig art. Det har jeg drevet lidt videre efter jeg “blev stor”.

videnskabens.jpg

Videnskabens kæmper

Jeg er så aldeles heldig at have en meget foretagsom højskolekammerat – Rasmus Dahlberg – der i tidernes morgen kastede sig ud i noget så vovet som at lave en historisk konsulentvirksomhed. Det var så vidt jeg ved hårdt arbejde og med op- og nedture, men det har da ført ham forholdsvist langt i bogkredse mv.

Undervejs hev han en lang række unge historikere med ombord – bl.a. undertegnede – og det medførte, at jeg under studiet nåede at lave research og skrive tekster til en lille håndfuld bøger. Titlerne inkluderer Amerikanske Præsidenter (2001), Danmarkshistoriens Årstal (2002), Verdenshistoriens Årstal (2003), Verdenshistoriens Steder (2005) og så Duer og Høge, der udkom i 2008, men som egentlig var et remake af Amerikanske Præsidenter dog med en tilføjelse i form af en biografi om George Bush Jr.

Mine største bedrifter på bogform må dog siges at være Videnskabens kæmper og Opfindere og pionerer. Videnskabens Kæmper udkom i april 2004. Den blev vel modtaget af anmeldere mv. Bogen består af 25 biografier over et tilsvarende antal af historiens store videnskabsmænd og kvinder. Målet var en velformidlet bog på et niveau, der kan ramme alle. Ung som gammel. Jeg bliver nødt til at prale en smule, så her lige et par citater:

Man bliver fanget og holdt fast af personerne og den gode fortællerstemme, der aldrig kammer over i indforstået fagsnak eller irriterende overbegejstring. Politiken 8.5 2004

”Det er en meget smuk bog, AKKA her har begået”. DBC Lektørudtalelse (April 2004)

Opfindere og Pionerer udkom i Marts 2005. Den blev som forgængeren ganske fint modtaget, men ret skal være ret og dermed var anmeldelserne ikke helt på højde med Videnskabens Kæmper. Her dog lige et par citater:  “…guf for enhver mellemstor videbegærlig purk eller purkinde.” Politiken 19.marts 2005. “5 bogorme ud af 6. En fremragende udgivelse, selv om tilgangen nogle gange bliver lidt akademisk.” Bookworm.dk 2005

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.