Brandmand

Statens uddannelsesstøtte er et ganske fantastisk system, men det var nu ikke helt nok for undertegnede, hvis der også skulle være et liv ved siden af studierne. Så i 1999 blev det tid til at finde et lille arbejde ved siden af studierne.

Det passede sig heldigvis sådan, at Århus kommune samme år besluttede sig for at spare en masse penge. Det betød, at de fyrede et helt hold fuldtidsansatte brandmænd for derefter at ansætte det dobbelte antal deltidsansatte. Hvordan regnestykket præcis hang sammen, skal jeg ikke udtale mig om, men de valgte i hvert fald at ansætte mig og yderligere en flok herlige underholdende fyre, der tilsammen kom til at udgøre deltidsstyrken ved Århus Brand og Redning.

Jeg havde ikke uddannelsen – havde jo været rigtig soldat – så der kom en længere uddannelse med i købet. Det var altsammen utroligt spændende og lærerigt. Beredskabet fungerede med såkaldte “bippere”, hvorved man hver tredje uge rendte rundt med denne bipper tændt for så at kunne stille på stationen inden for 5 minutter efter kaldet. Det passede lige med afstanden til universitetet, så alt i alt blev det et helt perfekt studiejob.

Nu hvor man har fået den del af karrieren lidt på afstand er historierne ikke blevet ringere. Jeg var jo således nærmest ene mand om at slukke Møllevangsskolen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.